Helende Mandala's van Henny Aleida Hendriks
 

Iets over mij.

Ik werd op 19-03-1938 geboren in het mooiste dorp van Nederland, Laag-Soeren, als middelste van 3 kinderen. Ons leven was niet saai en het mijne is dat ook nooit geworden. Integendeel: ik ervaar  het tot op de dag van vandaag als enerverend.

Vanaf mijn zevende  jaar was er een piano in huis en kreeg ik les. Naast de andere artistieke aspiraties die ik had, en mijn omzwervingen in de natuur, werd  musiceren  mijn  liefste bezigheid. 
Mijn opleiding aan de kweekschool voor onderwijzeres maakte ik niet af; ik was 19 jaar, werd verliefd en ging trouwen. Mijn man en ik droomden van een gelukkige grote familie. We verhuisden naar Amsterdam en daar werden onze vier zonen geboren.  19 Jaar besteedde ik  de meeste aandacht aan het gezin en toen gingen we scheiden. Ik besloot om van mijn hobby alsnog mijn beroep te maken en ging studeren aan de muziekpedagogische academie in Alkmaar. Op mijn 45 ste behaalde  ik het diploma docerend musicus piano. Er stonden alleen  achten op mijn cijferlijst. De zorg voor 4 pubers in combinatie met de studie hadden hun tol geëist. Ik bleek tbc en reuma te hebben. Werkelijk alles had ik geïnvesteerd om onafhankelijk te kunnen zijn, mijn eigen brood te gaan verdienen met mijn hobby.
 Na verloop van tijd besefte ik wat deze situatie me kon leren. “Hierboven”  hadden ze iets anders met me voor. Ik deed afstand van de allopatische medicijnen  en nam de verantwoording voor mijn leven in eigen hand. Maakte o.a. kennis met het boek  "De zin van ziekzijn" van Detlefsen en "Je kunt je leven helen" van Louise Hay.
 
Ik volgde vele opleidingen en workshops op het gebied van spiritualiteit met het doel mijn geestelijke en helende vermogens te ontwikkelen.

Ondanks mijn lichamelijke beperkingen heb ik tot aan mijn huwelijk met Johan Keijser in 1993 met veel genoegen pianoles gegeven.

Daarna begon ik met mandala tekenen en kreeg les van Greetje Molenaar. Het werd een geweldige ontdekkingsreis waaraan ik veel voldoening beleefde en die nog steeds een bron van inspiratie is.
Johan en ik raakten  geïnteresseerd  in het fenomeen graancirkels.
Voor mij is het een aparte belevenis om ze als mandala te tekenen.
Johan schreef tot aan zijn overgaan op 03-09-2009  samen met het Amerikaanse medium Judith Moore boeken over graancirkels zowel in het nederlands als in het engels.
In het voorjaar van 2010 is hun boek “Werken met graancirkelcodes” verschenen.

Mijn mandalawerk

Mijn mandala’s worden door velen als helend ervaren. Ik werd aangemoedigd om ze voor een groter publiek op speciale plaatsen te vertonen. In ruimten waar wordt vergaderd en/of waar behoefte is aan harmonie of heling, kan de energetische trilling, de harte-kracht ervaren worden en anderen helpen zich opnieuw op de eigen harte-kracht af te stemmen. Speciaal (zieke) kinderen kunnen zich, door er naar te kijken en er mee te spelen,  ontspannen. Ze worden er blijer van.
Er zijn therapeuten die ze daarom in hun praktijk ophangen.
Mijn geboortemandala’s zijn gewild als kraamkadootje.

Het mandala tekenles geven.

Inmiddels geef ik met groot plezier mandala-les in kleine groepjes. Ik vind het heerlijk als leerlingen door samen te tekenen zicht gaan krijgen op hun eigen kwaliteiten en beperkingen, die leren accepteren en waarderen om van daaruit tot een groter gevoel van eigenwaarde te komen. Ook  degenen die vinden dat ze niet kunnen tekenen, zijn vaak blij verrast door hun eigen prestaties.
Het is bovendien een zeer ontspannende bezigheid voor jong en oud.

Ik hoop dat ik met mijn mandala's, èn het les geven aan de spirituele ontwikkeling en het geluk van velen mag bijdragen

 

 
home